Строежът на третия лъч на метрото продължава. 8 станции от столичното

...
Строежът на третия лъч на метрото продължава. 8 станции от столичното
Коментари Харесай

Как върви строежът на третия метродиаметър

Строежът на третия лъч на метрото продължава. 

8 станции от столичното метро са подготвени. Очаква се след въвеждането им в употреба подземният превоз да бъде употребен от половин милион души всеки ден. 

Строителството на третия метродиаметър е разграничено на два стадия. Общо се построяват 12 км с 12 метростанции, от които в първия стадий 8 км с 8 метростанции от бул. " Владимир Вазов " през центъра до " Красно село ", изясни пред Българска национална телевизия шефът на столичния " Метрополитен " инж. Стоян Братоев.

Първият стадий е в много напреднала фаза като към 74% от строителството е изпълнено, сподели той. Първите станции, през които е предходна тунелопробивната машина, към този момент са в съвсем приключени структури и стартира работа по монтаж и съоръжение и на довършителни работи.

Има още 2 станции, през които би трябвало да премине машината. Пускът на първите 8 км е есента на 2019 година, само че евентуално ще бъде разграничена на два подетапа - от Попа до " Красно село " и от Попа до " Владимир Вазов ", защото от общината искат да изпреварят по посока " Красно село ", тъй като към този момент машината е освободила трасето.

Вторият стадий, който е от " Красно село " до " Овча купел " е 4 км с 4 метростанции, би трябвало да бъде завършен при започване на 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР